Zelf een UTP kabel trekken of laten trekken?

In de meeste woningen, voornamelijk nieuwbouwwoningen, zitten vaak al loze leidingen. Deze loze leidingen zijn bedoeld voor Netwerk en/of Televisiekabels of andere bekabelingen. Hier door kun je eenvoudig een kabel trekken. Hoe je dat moet doen leggen we je graag uit.

Lees verder offerte

De UTP kabel trekken

Een UTP-kabel door Pvc-buizen trekken klinkt als een zware taak. Maar we laten u zien hoe u dit eenvoudig kunt doen.

Zoals we weten, werken Pvc-buizen het beste voor elektrische leidingen maar ook voor UTP kabels in te trekken.

De loze leiding (elektricien buis) lopen vanaf de meterkast naar alle ruimtes in uw woonhuis. Je hoeft hiervoor dus geen gaten in de wanden te boren of kabelgoten aan te leggen wanneer u een kabel gaat trekken.

Wat is het verschil tussen UTP cat5 en cat6

UTP staat voor Unshielded Twisted Pair. Cat5 is een type UTP-kabel die in de jaren 80 is ontwikkeld. Cat6 is een evolutie van deze kabel, ontwikkeld in de jaren 90.

UTP-kabels worden gebruikt in Ethernet netwerken om gegevens te verzenden. Cat5 wordt beschouwd als een oudere Ethernet kabel standaard met een bandbreedte van 100 megabits per seconde (Mbps). Cat6-kabels zijn nieuwer en geavanceerder, met een bandbreedte tot 250 Mbps.

Cat5- en cat6-kabels werken beide op dezelfde manier, maar cat6 heeft een lager signaalverlies dan cat5. Cat6 is ook minder storingsgevoelig. De hogere kosten zijn het waard voor de langere levensduur en betere prestaties.

Hoe u uw kabel door Pvc-buizen trekt in 3 eenvoudige stappen

Stap 1: Voor we beginnen met de kabel trekken moeten we eerst onderzoeken welke buis we in de meterkast nodig hebben om in de juiste ruimte te komen. Dit doen we door middel de trekveer in de desbetreffende ruimte door de loze leiding te trekken naar de meterkast toe. Dit is de eenvoudigste manier om de juiste Pvc-buis te vinden die naar de ruimte loopt, om zo probleemloos een (UTP)kabel te trekken.

Stap 2: Houd beide uiteinden van de draad vast en duw de kabel door de andere kant van de buis. Dit zorgt ervoor dat al uw kabels in één richting gaan en niet in verschillende richtingen in de Pvc-buis, waardoor het moeilijk kan zijn om ze door te trekken.

Stap 3: Zodra je een uiteinde van je kabel door hebt, pak je beide uiteinden stevig vast en trek je ze eruit!

Tips:

Bijna alle loze leidingen zijn voorzien van een zogenaamde “hulp trekdraad” ook wel (controledraad of contactdraad) genoemd. Monteer nooit de kabel die u wilt trekken aan deze “hulp trekdraad”. Deze “hulp trekdraad” is ontworpen om een ​​metalen trekveer te bevestigen die door deze “hulp trekdraad” door de buis kan worden getrokken. De trekveer moet goed worden vastgemaakt aan de “hulp trekdraad” zonder een probleem op de kop van de trekveer te krijgen. Het is goed om deze trekveer met twee personen aan te brengen, 1x trekken en 1x aanvoeren. Nadat de trekveer in de buis is aangebracht, kunt u de gewenste kabel/draad stevig aan de kop van de trekveer bevestigen eventueel ducttape.

Blijft de trekveer tijdens het trekken van de kabel vastzitten of hangen? Controleer dan eerst of de kabels die u wilt trekken niet te dik zijn. Eventueel kun je zeep of silicone spray gebruiken om het trekken van de kabels te vergemakkelijken.

Wanneer u de (UTP) kabel gaat trekken door een flexibele buis, gebruik dan een trekveer met een kogelkop.

Koop altijd een trekveer die langer is dan de afstand die u inschat, zo weet u zeker dat u het einde van de bestemming behaalt.

Dit hebben we nodig

trekveer vor utp kabel trekken Ducttape om de utp kabel te monteren voor het trekken

 

 

 

 

 

Hulp nodig?

Kabels trekken is een van de meest vervelende taken als het gaat om het vervangen van kabels of opnieuw trekken van kabels. We weten allemaal hoe moeilijk het kan zijn, maar het is niet meer nodig om het zelf te doen.
 
Als u uw UTP-kabels wilt laten trekken of vervangen, neem dan contact met ons op en wij regelen de rest.

Onze werkwijze: in 3 simpele stappen regelt u uw klus!

Meten is weten!

We meten onze getrokken kabels en of er maximale snelheden van 1000Mbit per seconde worden gehaald. Met onze meetapparatuur controleren we ook of de aderparen goed in de RJ45-stekkers of in de wandcontactdoos zitten.

De voordelen van uw-wifiexpert.nl

  • 25 jaar ervaring
  • Snelle service op locatie
  • Eerlijke prijzen

Expert op het gebied van een snel wifi signaal en het oplossen van storingen aan uw wifi netwerk

Vrijblijvende offerte aanvragen

Aanvraag starten
 
Vrijblijvende offerte aanvraag wifi expert
Vul ons aanvraag formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met je op voor een offerte.
 
Besluit je met ons door te gaan? Dan hebben wij bovendien een no cure, no pay beleid!
 
Dit houdt in dat u pas betaalt als wij de situatie kunnen verbeteren. Zo bieden wij u garantie.

Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?

Nieuwe aanvraag bij Uw Wifi Expert
Naam
Naam
Selecteer uw dienst

Onze diensten:

Perfect Wifi

Uw Wifi Expert biedt de totaaloplossing voor stabiele wifi in het hele huis, bedrijf of kantoor. Signaal verbetering en uitbreidingen voor een perfecte Wifi dekking

Meer info

TV-signaal verbeteren

Onze monteurs zorgen dat u kunt genieten van een goed digitaal beeld op al uw TV’s. Onze monteurs trekken indien nodig nieuwe coaxkabels voor een perfect TV signaal.

Meer info

Binnenhuisbekabeling

Heeft u problemen met uw binnenhuisbekabeling? Of moeten er nieuwe kabels aangelegd worden? Wat uw problemen ook is, wij lossen ze op.

Meer info

Gebruik je de juiste kabel?

Controleer of u de juiste UTP-kabel gebruikt. UTP-kabels van slechte kwaliteit beperken vaak de snelheid. Een andere naam voor UTP-kabel is internetkabel, netwerkkabel of ethernetkabel. Een UTP-kabel van goede kwaliteit is te herkennen aan het CAT-nummer op de zijkant van de UTP-kabel.

UTP CAT5E-, CAT6-, CAT6A- en CAT7-kabels ondersteunen snelheden tot 1000 Mbits per seconde. CAT6A en CAT7 tot 10.000 Mbit per seconde. Coax en Kabels adviseert: Gebruik een UTP-kabel met het label CAT5E, CAT6 of CAT6A. Gebruik onbeschadigde UTP-kabel zonder zichtbare scheuren of bochten. Bundel de UTP-kabel niet.

Afspraak maken