...

[wpseo_breadcrumb]

Kabel trekken lijkt een eenvoudig klusje maar de praktijk bewijst anders. Bij extra aansluitingen kan een netwerkkabel vast komen zitten of beschadigen tijdens het trekken. Door onjuist gebruik van een trekveer kan er zelfs kortsluiting ontstaan door beschadigingen. Daarom kunt u zo’n klus het beste overlaten aan een vakman. Voor de “Doe Het zelvers” onder ons hebben we een aantal tips beschreven in dit artikel. utp kabel trekken is een klus die je met z’n tweeën moet doen, de een voertaan en de ander trekt voorzichtig de kabel door de loze leiding.

Hieronder leest u meer over hoe u het beste een kabel aanlegt door een elektricien buis. Met deze tips is uw klus zo voor elkaar.

Bel ons voor hulp

Wettelijke eisen voor kabels trekken

Wet en regelgeving overheid
Het doel van het handboek is:

Bescherming en bevordering van de kwaliteit van de (ondergrondse) openbare ruimte. Bevorder de juiste volgorde en veilige ligging van kabels of leidingen.
Overlast verminderen en een veilige omgeving voor burgers bevorderen bij werkzaamheden aan kabels of leidingen. Het voorkomen van schade aan leidingen

De wet kent een aantal eisen en beperkingen. Deze regels zijn voor uw veiligheid. Als de leidingen losraken, ligt de bedrading bloot. Zet de leidingen daarom bij het zelf monteren altijd vast met kabelbinders. Ook werd bepaald hoeveel draden er in de buis kunnen. Dit verschilt per type buis. Flexibele buis kan minder draden verwerken dan elektricien buis.

Hieronder staan ​​drie veelvoorkomende situaties:
In een elektricien buis van 16 mm kunnen 5 draden van 1,5 mm2 of 4 draden van 2,5 mm2 worden gebruikt.
De flexibele buis kan 4 x 1,5 mm2 draden of 3 x 2,5 mm2 draden bevatten.
In een 19mm buis, 5 draden van 2.5mm2, ongeacht het type.
Uiteindelijk kan er maar één groep op de leiding worden aangesloten. Als u meerdere groepen nodig heeft, is dit toegestaan ​​zolang u ook meerdere buizen gebruikt.

Bron lokale regelgeving overheid: Handboek en wetgeving

Benodigdheden en tips kabel trekken

Een van de beste tips voor het trekken van kabels is om speciaal kabelvet bij de hand te hebben. Talk of afwasmiddel kan ook helpen. Soms zijn de kabels behoorlijk stijf en met deze hulpmiddelen kan het proces soepeler verlopen. Dit maakt het werk een stuk makkelijker.
Tips in Stappenplan kabels in een bestaande leiding trekken met kabels

Het is niet eenvoudig om een ​​kabel door een bestaande buis te leiden waar al kabels in zitten.

Er zijn een paar stappen die u kunt volgen om dit te doen.

Tips voor kabels trekken loze en nieuwe leiding

Stap 1: Monteer de nieuwe kabels aan de aanwezige kabels

Monteer de nieuwe kabel aan de bestaande kabel. Een daarvan is de oude aanwezige kabel en de andere is de nieuwe kabel die u gaat trekken.

Stap 2: Maak gebruik van een bestaande kabels of trekveer.

Leid de kabel door de leiding. Als dat lukt word de bestaande kabel als een soort trekveer gebruikt en staat nu alles op zijn plek. Als het niet werkt, gaat u verder met stap 3.

Stap 3: Trek de kabels opnieuw.

Verwijder alle kabels uit de leiding. Vervolgens worden alle kabels, bestaande en nieuwe samen, als een nieuwe goot door het kanaal getrokken. Komt u er niet uit? Niet gevreesd Uw Wifi Expert bied hulp aan huis voor meer informatie of een vrijblijvende offerteaanvraag klik hier

Jarenlange ervaring en expertise

Best beoordeeld
Meer dan 25 jaar ervaring
Snelle service

Bekijk werkwijze

Wij scoren een 9,1

Wij scoren een 9,1

100% van onze klanten beveelt ons aan.

Werkwijze

In 3 simpele stappen regelt u uw klus!

Kabel trekken

01.

Doe een aanvraag bij ons

Vul uw gegevens in via ons aanvraagformulier en laat ons weten waarmee we u van dienst kunnen zijn.
Utp kabels trekken

02.

Een afspraak inplannen

Wij bespreken telefonisch al uw vragen en maken een afspraak om zo snel mogelijk bij u op locatie langs te komen.
Kabels trekken

03.

Wij komen bij u langs!

We leveren alle benodigde materialen en zorgen ervoor dat uw problemen binnen een mum van tijd zijn verholpen.

De voordelen van uw-wifiexpert.nl.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Best beoordeeld!

Wij scoren een 9.1! Dat zegt misschien niet alles, maar het zegt wel veel.

Meer dan 25 jaar ervaring

Als wij de situatie niet kunnen verbeteren berekenen wij geen kosten! Dat is onze garantie.

Snelle service

Kabelproblemen? Wij sturen u super snel een monteur die een oplossing zal bieden!

Vrijblijvend een offerte aanvragen?

Vul ons aanvraag formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met je op voor een offerte. Besluit je met ons door te gaan? Dan hebben wij bovendien een no cure, no pay beleid! Dit houdt in dat u pas betaalt als wij de situatie kunnen verbeteren. Zo bieden wij u garantie.
Aanvraag starten

Waarmee kunnen wij u helpen?

Vul hier uw gegevens in en ontvang binnen 24 uur een reactie.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reviews van tevreden klanten

Maikel Mast
Maikel Mast
Mooie oplossing, voor een mooie prijs met een (klant)vriendelijke ervaring. Router, controller en 3 wifi punten netjes afgewerkt geïnstalleerd op elke verdieping waarbij alle draden onzichtbaar zijn weggewerkt. Dit alles binnen een paar uurtjes. Hiernaast ook nog advies gekregen over de apparatuur met oog op de toekomst. Ik ben zeer tevreden over de ervaring. Hard en snel gewerkt. Ook geduldig, vriendelijk en vrolijk. Geen minpunten te benoemen!
Marit
Marit
Via een folder in de brievenbus (en later via een buurman) kwamen we op het spoor van Uw Wifi Expert. We vroegen om een prijsopgaaf via het contactformulier op de website, en kort daarna werden we teruggebeld met de gevraagde informatie. Ze konden in dezelfde week al beginnen met de werkzaamheden. Ibrahim werkte heel secuur en legde goed uit waarom hij bepaalde dingen deed. Elke vraag die we hadden kon gelijk helder worden beantwoord. Als we toch nog een last-minute wijziging wilde werden we op transparante wijze voorgelicht over de kosten. Er zijn in totaal 6 kabels getrokken met bijbehorende contactdozen, en de werkzaamheden verliepen soepel. Na afloop werd alles secuur doorgemeten om zeker te weten dat alles goed zat. De bedrading is daarnaast ook nog heel netjes afgewerkt in de meterkast. Al met al een toppartij! Ik kan Uw Wifi Expert van harte aanbevelen.
Raphael Kubo da Costa
Raphael Kubo da Costa
Great service with great communication in a country where this is not very common! I was called back very quickly after filling in the contact form, and Samir was great at explaining what I needed to do in my renovation for them to install the cabling in my apartment. The job itself was also carried out very well and patiently, and I can't recommend the company enough.
Gerie van Daele
Gerie van Daele
Zo blij dat eindelijk alles werkt zoals het hoort, nadat de monteur van de tv provider had verteld dat het niet mogelijk was om de verbinding via een kabel aan te leggen, heb ik jaren de tv met plug in stekker naar stekker verbonden, vaak storing. Heel blij dat ik het toch nog een kans heb gegeven. Keurige jongeman, netjes op tijd aangekomen en hij was binnen een uurtje klaar. Ik ben een super tevreden klant!
Tom Boudewijn
Tom Boudewijn
No nonsens bedrijf met een eigenaar die tegen een concurrerend tarief meedenkt en ter plekke alles professioneel oplost. Een aanrader dus.
Luc Marjan Robert
Luc Marjan Robert
Hello Ibrahim, When I give feedback, I always try to give positive points but also points that can help you improve even more. So here we go. POSITIVE POINTS: That's not difficult. You worked very professionally, serious, focused on task, tried hard to successfully accomplish what was promised. You achieved it. Great work Ibrahim. EVEN BETTER IF: Being serious and professional, makes you very trustworthy. Adding a smile every now and then ☺️ will bring your customer friendliness to the next level. For some people, this is very important. In the end once more, good job! Luc Robert
Rene Van Arkel
Rene Van Arkel
Probleem met internetkabel. Is snel en goed opgelost! Bedankt voor de goede service.
Pieter-Jan van de Wetering
Pieter-Jan van de Wetering
Ibrahim heeft vandaag 3 oude telefoonlijnen vervangen door cat6 netwerkkabels. Fijn contact en nette service. Aanrader! 🙂
Recensies